- Τα Κομμάτια του Όσιρι - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Φίλε Sesostris, ο Όσιρις εκπροσωπούσε τις δυνάμεις της Φύσης, μετέδωσε τον πολιτισμό σύμφωνα με την Αιγυπτιακή μυθολογία κι ύστερα απέκτησε χθόνιες ιδιότητες.
Σαφώς κι υπάρχουν πολύ μεγάλες ομοιότητες του Όσιρι και του Διόνυσου, τόσο όσον αφορά τον διαμελισμό τους όσο και στην ζωή τους και τις "εκστρατείες" που έκαναν.
Η σταύρωση πάντως του Ορφέα μου θυμίζει έντονα και την σταύρωση του Όντιν για να αποκτήσει τη μαντική δύναμη των ρούνων.
Σαφώς κι υπάρχουν πολύ μεγάλες ομοιότητες του Όσιρι και του Διόνυσου, τόσο όσον αφορά τον διαμελισμό τους όσο και στην ζωή τους και τις "εκστρατείες" που έκαναν.
Η σταύρωση πάντως του Ορφέα μου θυμίζει έντονα και την σταύρωση του Όντιν για να αποκτήσει τη μαντική δύναμη των ρούνων.
quote:
Να γιατι αναφέρθηκα σε προηγούμενη απάντησή μου τις επιρροές που υπάρχουν μεταξύ των θρησκειών που αναπτύχθηκαν στην λεκάνη της Μεσογείου , μηδέ του Χριστιανισμού εξαιρουμένου .
Νομίζω πως είναι λογικό να έχουν υπάρξει "δάνεια" από τη μία θρησκεία στην άλλη καθώς οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των λαών της Μεσογείου ήταν πολύ μεγάλες...

In anticipation of my resurrection...